Heeft u de wens om zonnepanelen te laten installeren?

 

Wij van Klimaatmarkt hebben op basis van onze expertise een selectie gemaakt van de beste producten welke op dit moment beschikbaar zijn voor de particuliere markt. 

Er zijn drie verschillende zonnepaneel oplossingen:

  • 1 Serie geschakelde systemen,
  • 2 Serie geschakelde systemen met optimizers,
  • 3 Parallel geschakelde systemem

De Growatt omvormer is serie geschakelde omvormer, deze omvormer is er in 4 opties.

Growatt is wereldwijd een van de meest verkochte omvormers van dit moment. Het product is zeer eenvoudig in gebruik te nemen en zit kwalitatief goed in elkaar. Dankzei de nieuwe techniek zonder ventilator zijn de Growatt systemen ook super stil met minder dan 24DB. In veel gevallen is de serie omvormer prijstechnisch de beste oplossing.

Let op heeft u last van schaduwval, veel verschillende dakvlakken of verschillende schuintevlakken, dan kan het beter zijn om een serieomvormer met optimizers of een parallel geschakeld systeem te overwegen.

 

 

 

 

Solar Edge heeft een uniek innovatief systeem bedacht om de opbrengsten uit bijna elk dak te maximaliseren. Elk paneel komt hierbij te beschikken over een zelfstandig optimizer en zal zelfstandig energie opwekken. Aangezien er schaduwval kan zijn, panelen vies kunnen worden en er bewolking in de lucht hangt is het fijn dat uw panelen hierdoor individueel te werk kunnen gaan. Het verschil t.o.v. een traditionele string waarbij elk paneel door wordt gelust is dat het maximale rendement van het individuele paneel niet meer afgetopt wordt tot het slechts presterende paneel in de serie.

Omdat de optimizers zorgen voor bijkomende kosten, is Solar Edge altijd duurder dan een serie geschakeld systeem zonder optimzers. Wel krijg je er een iets hoger rendement voor terug en kan je elk paneel individueel monitoren.

Naast werken met optimzers kan je de voordelen van een serie geschakeld systeem met opzimers ook verwachten bij een parallel geschakeld systeem. Parallel schakelen van panelen hebben echter nog meer voordelen, lees verder voor meer informatie

 

Enphase is een voorloper op gebied van veiligheid en flexibiliteit. Door te werken met mirco-omvormers heeft u geen omvormer meer nodig in huis. Door elk paneel zelfstandig te verbinden heeft u geen last van schaduwval. Dit innovatieve product kan men in de toekomst eenvoudig uitbreiden en is zeer geschikt om uit te breiden naar energieopslag.