Airco kopen? Zo doet u dat.

Een airco kopen: zo doet u dat.

Datum: vrijdag 29 januari 2021 - Leestijd: 3 minuten - Geschreven door: Rowan

 

Het is weer januari: het begin van een nieuw jaar. Een nieuw jaar waarin we hoopvol, maar ook realistisch zijn. We houden ons allemaal bezig met dezelfde vraag: Wanneer is de coronacrisis voorbij? 2020 hebben we voornamelijk thuis doorgebracht en ook dit jaar vinden we het nog te spannend om een vakantie te boeken. En nu de zomers warmer worden en we daarnaast meer thuis werken, wordt een comfortabele leefomgeving steeds belangrijker en is een airco in huis geen overbodige luxe meer.

 

Waar moet ik op letten?

We horen u denken: leuk idee een airco, maar waar moet ik beginnen? U wilt het natuurlijk goed aanpakken en hier uiteindelijk zo min mogelijk omkijken naar hebben. Ook wij hebben ooit voor het eerst een airco laten plaatsen, dus we begrijpen u als geen ander. Net als bij andere grote aankopen, vinden we het fijn om een aantal producten te vergelijken. Zo ook met airco’s. Er zijn nogal wat aanbieders, met soms een enorm prijsverschil. Het is dan ook verleidelijk om te kiezen voor de laagste prijs. Maar is dat wel zo slim?

 

Een airco met split unit vraagt om een op maat gemaakte installatie, omdat elk huis anders is. Een groot deel van de prijs bestaat dan vaak ook uit installatiekosten, waar u vaak niet op kan, maar ook niet op wil besparen. Maar vergis u niet. Ook de airco zelf is kostbaar. Besparen op de airco, betekent inleveren op kwaliteit en plezier op de lange termijn. We bespreken met u een aantal kwaliteitspijlers waar u op kunt letten bij het kopen van een airco, zodat u straks met een goed gevoel, de juiste beslissing kunt maken.

 

Geluidproductie

De regel is: hoe minder geluid de airco produceert, hoe soepeler de airco functioneert. Wij hechten veel waarde aan kwaliteit en hebben in ons aanbod daarom een selectie gemaakt van twee verschillende topmerken: Carrier en Mitsubishi airco’s. De geluidproductie van een binnen unit (het gedeelte van de airco in bijvoorbeeld uw woonkamer) van Carrier airco’s is 20 decibel en van Mitsubishi airco’s zelfs 19 decibel. Dit is te vergelijken met het geritsel van bladeren of fluisteren. Daarentegen kan de geluidsproductie van een lage kwaliteit airco oplopen tot wel 50 decibel! Dit is vergelijkbaar met het geluid van een televisie op de achtergrond en kan op lange termijn onprettig zijn.

 

Energielabel

Wij werken uitsluitend met zuinige airco’s met energielabels A++ en A+++. Een plus betekent gemiddeld 15% minder stroomverbruik. Wist u dat airco’s ook een stand hebben om te verwarmen in plaats van koelen? Wanneer u de airco het hele jaar gebruikt, kan een airco met een goed energielabel dus aanzienlijk verschil maken in uw jaarlijkse energiekosten.

 

Garantie

De aanschaf van een goedkope airco is misschien niet hoog, maar in de praktijk blijkt vaak dat deze goedkope airco’s binnen de kortste keren onderhoud nodig hebben. Bovendien hebben deze vaak maar een jaar garantie en dan alleen op de compressor (motor van de airco). Klimaatmarkt biedt garantie op de hele airco, waarbij op Carrier 3 jaar garantie en op Mitsubishi 5 jaar.

Afwerking

Ten slotte, maar niet geheel onbelangrijk is de afwerking van het plaatsen van de airco. U kunt ervoor kiezen om de airco te laten installeren en er verder niets meer aan te doen, maar het mooiste is natuurlijk om de airco geheel op te laten gaan in de omgeving. Heeft u bijvoorbeeld een huis met grijze gevelbekleding? Klimaatmarkt kan de airco in dezelfde kleur spuiten. We werken met RAL-kleuren, dus elke kleur is mogelijk. U kunt de airco dus aanpassen aan uw eigen stijl. Geweldig, toch?

 

Bespaart u dus op de prijs van een airco, dan levert u in op geluid, jaarlijkse energiekosten, garantie en afwerking van de installatie. Maar wanneer u het goed aanpakt, krijgt u zeker weten geen spijt. Heeft u nog vragen? Mail ons gerust op info@klimaatmarkt.nl. We helpen u met het maken van een keuze tot aan het installeren van de airco. En zelfs daarna staan wij zeker voor u klaar. Bekijk ons volledige aanbod aan airco’s hier.