Welke verschilende airco's zijn er.

Aangezien het steeds warmer wordt in Nederland, kiezen steeds meer mensen voor een airco. Naast deze trend zitten we wereldwijd in een overgangsperiode van verwarmen op gas naar verwarmen door elektra. De juiste airco kan hierdoor al snel terugverdient worden en uw wooncomfort verhogen. Om u te helpen direct de juiste airco te kiezen zal ik kort omschrijven welke keuzes er zijn. Er zijn om precies te zijn 4 mogelijkheden

  1. De mobiele airco
  2. De singlesplit airco
  3. De multisplit airco
  4. De monoblock airco

1. De mobiele airco. Een verplaatsbare Airco, waarbij bij gebruik een of twee slangen naar buiten worden gelegd ter afkoeling van de ruimte. De kracht wordt uitgedrukt in BTU en varieert tussen de 7000 en 18000. Geluid licht rond de 46 en 70db en brengt verkoeling in ruimtes tot ongeveer 40m2.( Wist u dat een groot percentage Nederlanders deze airco binnen een jaar alweer op marktplaats te koop aanbieden)

2. De single split airco. Een vaste wand/plafond/vloer unit binnen en een unit buiten. Deze zijn fluisterstil ongeveer tussen de 19 en 29 DB binnen en 49 tot 65 DB. buiten. Deze airco's  zijn geschikt voor grote ruimtes. Naast koelen en verwarmen, reinigen ze uw ruimte ook van rook, pollen en bacteriën.

3. De multi split airco. De luxe variant van de singlesplit waarbij meerdere binnendelen op een buitendeel wordt aangesloten. Optisch gezien kan het soms de beste oplossing zijn. Helaas zijn ze wel een stuk prijziger dan de Singlesplit airco's.

4. De monoblock airco. De airco zonder apart buitendeel. D.m.v. 2 gaten in de muur zuigt de lucht aan en blaast het door het andere gat weer uit. Geen buitenunit is optisch natuurlijk de mooiste oplossing. Helaas hebben deze airco's minder vermogen en maken ze veel geluid.

Ons advies

Wij raden een mobiele airco bijna altijd af en vinden dat een airco stil moet zijn. Prijstechnisch krijgt u bij een singlesplit het meeste waar voor uw geld. Het is aan ons de kunst om het buitendeel zo goed mogelijk te camoufleren. We bieden dan ook de mogelijkheid om de gootverbinding en buitenunit in elke RAL kleur naar wenst te spuiten. Zo bent u verzekerd van een optimaal, stil binnenklimaat en blijft u huis een plaatje. Wij helpen u graag met het vinden van de beste oplossing. Heeft u nog vragen, dan horen wij graag van u.